Θεοδώρα Καραγεώργου

 

Η Θεοδώρα Καραγεώργου  γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1990 και η ζωή της συνεχίστηκε στη Σύρο. Το ταξίδι της έπειτα την οδήγησε στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια αυτή πειραματίστηκε με διάφορους τρόπους εκγύμνασης οι οποίοι της έχτιζαν γερές βάσεις στο σώμα και την έκαναν να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή μαζί του. Ασκούσε το νού και το σώμα με πειθαρχία. Σταδιακά της δημιουργούνταν ερωτήματα σχετικά με την ψυχοπνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Έτσι με προτροπή αγαπημένης φίλης και γιόγκι ξεκίνησε το 2010 τη μαθητεία της στη Hatha και Iyengar Yoga πλάι στη Σοφία Χατζηπαναγιώτου και Κατερίνα Ζάννα στο όμορφο κέντρο τους στο Ευ Ζειν, στη Θεσσαλονίκη, με θέα τη θάλασσα.

Γνώρισε το διαλογισμό και την pranayama, της δόθηκε κίνητρο να μελετήσει ινδική και ελληνική φιλοσοφία και να ασκείται στη γιόγκα σε καθημερινή βάση. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, συνέχισε τη μαθητεία της στο Surya Bali Yoga Center με δάσκαλο τον Αλέξανδρο Surya Deva. Με παρότρυνση του Αλέξανδρου, ξεκίνησε μαζί του τη μέθοδο της Κundalini η οποία την μύησε στην ενεργειακή ανατομία και την έκανε να βιώσει την πραγματική φύση της γιόγκα.

Το 2016 και έπειτα από συστηματική και ευλαβική ενασχόληση με Ηatha και Kundalini Yoga ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών πλάι στο Μιχάλη Φιλίνη όπου και μαθήτευσε για ένα έτος εμπλουτίζοντας την πρακτική της με την όμορφη μέθοδο της Ροής. Εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga επίσης το 2016 στο YogAcademy με τη Έβελυν Ζώτου και διεύρυνε τους ορίζοντες της με εκπαιδευτικά σεμινάρια Ταυλανδέζικης Μάλαξης. Η επιθυμία της για Αυτοβελτίωση την οδηγεί σε παρακολούθηση Φεστιβάλ και Σεμιναρίων, ατομικής και ομαδικής πρακτικής.

Μοιράζεται αυτά που μαθαίνει μέσω της διδασκαλίας και του τρόπου ζωής της. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη φύση απ’ όπου αντλεί έμπνευση για να δημιουργήσει, να εκφραστεί και να μοιραστεί. Παράλληλα ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων με ημιπολυτιμους λίθους και τη ζωγραφική.

Join event

You will receive a confirmation e-mail once you click send. If not, please check your spam folder and mark the e-mail as safe.