Να πως η γιογκα μπορει να αλλαξει τα γονιδια σας

Αν νομίζατε ότι το μόνο που σας προσφέρει η γιόγκα είναι περισσότερη ευλυγισία και πνευματική χαλάρωση μαζί με το διαλογισμό, τότε σας έχουμε μερικά ευχάριστα νέα που θα σας κάνουν να ξεκινήσετε και τα δύο αμέσως (εκτός και αν ήδη τα εξασκείτε, όποτε θα συνεχίσετε).

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Frontiers of Immunology», μεταξύ άλλων η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να αντιστρέψουν τις αλλαγές που συμβαίνουν σε γονίδια που σχετίζονται με την κακή οργανική υγεία και την κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Time, έχοντας αναλύσει τα ευρήματα από 18 προγενέστερες έρευνες στις οποίες συνολικά συμμετείχαν 846 άνθρωποι, οι Βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν πως αυτός ο συνδυασμός ασκήσεων πνεύματος και σώματος καταστέλλει την έκφραση γονιδίων και γενετικών οδών που προάγουν τις φλεγμονές κάθε είδους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι συμμετέχοντες που έκαναν τακτικά γιόγκα και διαλογισμό εμφάνιζαν με συνέπεια λιγότερες ενδείξεις κάποιας φλεγμονής στον οργανισμό τους, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης παραγωγής φλεγμονωδών πρωτεϊνών. Αυτό, όπως εξηγούν οι μελετητές, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνα για τη διαχείριση του χρόνιου στρες, μέσω της γιόγκα και του διαλογισμού, που οδηγεί σε διάφορες και συχνά επικίνδυνες ασθένειες.

Πηγή: huffingtonpost


Categories: Yoga World

Tags:,

Post Your Thoughts

Join event

You will receive a confirmation e-mail once you click send. If not, please check your spam folder and mark the e-mail as safe.